Foto's van het natuur en milieu onderwijs project in en nabij Rurrenabaque in de Boliviaanse Amazone

Schooltuinen voor het basisondewijs

Zaailingen in wegwerpflessen bij de school Filadelfia. Bestrijding van ziektes met een natuurlijke pesticide van knoflook, ui en zeep. Wieden van de groentetuin bij de Fernando Pelllicioli.
Ontwikkeling van natuurlijke pesticide met knoflook, ui en zeep bij de school Lucio Lens. Voorbereiding nieuwe aanplant.
Uitleg over compostering voor de scholieren van de school Filadelfia. Radijsoogst bij de school Lucio Lens.
Moestuin van de school Lucio Lens, met 'kleurvallen'. Voorbereiding nieuwe aanplant.
Praktisch veldwerk voor het middelbaar ondewijs

Practicum op het land van de inheemse Tacana's in San Miguel met als thema medicinale planten. Gidsen en leraren van San Miguel hebben van oudsher veel kennis van het regenwoud. Voor deze studenten was het de eerste buitenles dit jaar.
Voor dit practicum is lesmateriaal met opdrachten ontwikkeld. Gidsen van San Miguel del Bala geven uitleg over secundair, primair bos en over herbebossing.
Studenten op weg van Rurrenabaque naar San Miguel. Een kanotocht van 45 minuten over de Rivier Beni. Practicum op het land van de inheemse Tacana's in San Miguel met als thema medicinale planten.
Leraar van San Miguel geeft uitleg over het bos. Studenten tekenen planten uit het regenwoud.
Lesmateriaal ten behoeve van capaciteitsverbetering voor de gidsen van San Miguel del Bala en de studenten van het middelbaar onderwijs. Met veel dank aan de Nederlandse biologen Annelies en Dolf Andringa. In goede samenwerking met San Miguel, de gidsen en de scholen hebben zij geholpen met de ontwikkeling van dit lesmateriaal.
Informatie over dit project >>
Amazon Fund is een ANBI stichting. Uw donaties zijn belastingaftrekbaar.
Website door Fred Opdam